terug artiesten
CV  Lieve Geuens - sopraan
                                                                                                                                                                                                                                                               

Lieve Geuens is geboren in Antwerpen. Haar zangstudies heeft ze in Nederland gevolgd op het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde ze 2 diplomaís. Uitvoerend musicus; eerst als zangeres in jazz/pop en later als klassiek zangeres.

Van 1995 tot 208 was docente aan het Utrechtse Conservatorium waarbij zij zich vooral gespecialiseerd had in de verschillende zangtechnieken. Lieve heeft met veel verschillende internationale artiesten gewerkt binnen het pop- en jazzcircuit. De sopraan werkte mee aan cd-producties en radio- en tv optredens. Zij was leadzangeres van een jazz-rock formatie en heeft ook jarenlang in verschillende braziliaanse bands gezongen.

Alhoewel de zangeres veel werkt met (jazz)improvisatie is ze de laatste jaren steeds meer opera gaan zingen. Al eerder werkte zij bij operaorganisaties zoals Skon, Opera Nova en het IOCN. Verder was de zangeres freelance koorlid bij het koor van de Nederlandse Opera.

Haar klassieke stem heeft zij geschoold onder andere bij GabriŽlle Borť, Eugenie Ditewig, Takako Hara, Cora Cannemeyer, Rachel Ann Morgan en Pedro Paolo Neves te Parijs.
Als soliste heeft Geuens veel opgetreden met koren en orkesten.

De veelzijdige vocaliste werkt met het opera trio: HET TOSCA EET SLAKKEN ZONDER ZOUT PROJECT, welke optredens vertolkt in met name Nederland en BelgiŽ. Verder is zij medeoprichtster van The Dutch Opera Singers in 2006.

Lieve Geuens schreef een kleine opera MARQUERITE voor kinderen die gespeeld wordt op onder andere scholen en vertolkte ze samen met Rob van Surksum de mini-opera DE INVITATIE.

Vanaf november 2008 is Lieve werkzaam als docente aan het conservatorium in Amsterdam.

Zie fotoreportage van: Lieve Geuens

Top

                                                                                                                                                                                                                                                               
terug artiesten